web analytics
Home ⁄ Makkelijke, snelle recepten die heel gezond zijn

Makkelijke, snelle recepten die heel gezond zijn

Gezond koken hoeft niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Vers en met natuurlijke ingrediënten koken past helemaal binnen een verantwoorde leefstijl. Deze gerechten zijn makkelijk te bereiden en binnen 30 minuten heb je een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel staan. Voor de lunch, het avondeten of een uitgebreid diner, met deze lekkere gerechten kun je alle kanten op. Gezond koken was nog nooit zo makkelijk!

Uitgaan in een casino

Lekker eten kun je ook in een casino, waar vaak goede restaurants gelegen zijn. Tijdens of na het eten kun je meteen een gokje wagen en meedoen aan één of meerdere spellen. Of je nu van kaart- of dobbelspellen houdt, of liever roulette speelt, er is een ruim aanbod. Zo kun je genieten van een leuke en gezellige avond uit.

Pasta met avocado, tomaten en limoen

Dit smakelijke gerecht bevat weinig calorieën en kan zowel warm als koud gegeten worden. Gebruik volkoren pasta voor extra vezels. Als je niet van pittig houdt, gebruik je minder peper of laat hem achterwege.

Ingrediënten:

115 gram volkoren pasta
1 avocado, geschild en in stukjes gesneden
2 grote tomaten, in blokjes gesneden
½ bos verse koriander, gesneden
1 rode uit, fijn gesneden
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden
sap van 1 limoen

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe de gesneden ingrediënten en het limoensap ondertussen in een grote kom en roer het even door. Voeg de uitgelekte pasta toe en roer het geheel nogmaals.

Kip saté met nootjes

Deze heerlijke kipsaté is niet alleen in 20 minuten gemaakt, maar smaakt ook nog eens verrukkelijk. Geserveerd met chilisaus en komkommer is dit een heerlijke maaltijd. Deze kipreepjes kun je ook koud eten, perfect als gezonde snack of tussendoortje.

Ingrediënten:

2 kipfilets (ca. 300 gram), in reepjes gesneden
2 el pindakaas met stukjes noot (zonder suiker en palmvet)
1 teentje knoflook, geperst
1 tl Madras curry poeder
2 tl limoensap
scheutje soja saus
ca. 10 cm komkommer, in reepjes gesneden
Sweet chili saus

Bereiding:

Verwarm de over voor op 200° en leg bakpapier op een bakblik. De de pindakaas, sojasaus, curry poeder en limoensap in een kom en roer het geheel goed door. Indien nodig kun je een scheutje kokend water toevoegen om de pindakaas wat smeuïger te maken. Wentel de kipreepjes goed door het mengsel zodat ze helemaal bedekt zijn en leg deze dan uit elkaar op de bakplaat. Bak ze in de oven in 8-10 minuten gaar. Serveer de kipsaté met de komkommer en chilisaus.

Slawraps met tonijn

Deze met tonijn en avocado mayonaise gevulde slabladeren zijn niet alleen koolhydraatarm, maar zitten boordevol gezonde vetten. Ze zijn makkelijk te maken en kunnen ook ingepakt worden als lunch.

Ingrediënten:

2x 140 gram tonijn filets, ontdooit of vers
1 rijpe avocado
½ tl mosterd poeder
1 tl appelazijn
1 tl kappertjes
8 blaadjes Romaanse sla
16 cherrytomaten, gehalveerd
drupje raapzaadolie

Bereiding:

De tonijn wordt met olie ingesmeerd en dan aan beide kanten kort gebakken in een pan. De tonijn mag van binnen nog licht roze zijn. Afhankelijk van de dikte, ca. 1 minuut per kant bakken. De avocado wordt geschild, ontpit en gesneden in een kom gedaan. Samen met het mosterdpoeder en de azijn wordt dit dan gepureerd of fijn geprakt, zodat een romige, gladde massa ontstaat. De kappertjes worden toegevoegd. De gesneden tonijn wordt op de slabladeren gelegd, samen met de avocado mayonaise en de cherrytomaten. Het geheel wordt dan opgerold tot een wrap.1

Omelet met tomaten-peper saus

Deze eierpannenkoekjes met lekkere saus zijn de ideaal lunch, ze bevatten weinig calorieën en geen koolhydraten of gluten. Als je ze serveert met een salade en wat volkoren brood, zijn ze ook prima als maaltijd geschikt.

Ingrediënten:

4 grote eieren
Handje basilicum, gesneden
2 tl raapzaadolie, plus wat olie om de eieren te bakken
1 gele peper, zaadjes verwijderd en dus gesneden
2 teentjes knoflook
1 tl appelazijn
400 gram tomatenblokjes uit blik

Bereiding:

Eerst maak je de saus. Verhit de olie in een pan en bak de peper en knoflook aan. Voeg dan de azijn en tomatenblokjes toe, samen met een flinke scheut water (ca. 1/3 blikje). Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 10-15 min zachtjes doorkoken, zodat de peper zacht wordt en de saus indikt. Maak dan de omelet pannenkoeken. Klop 1 ei met een theelepel water los en voeg wat kruiden toe. Verhit wat olie in een pan en bak het ei aan beide kanten. Maak zo ook alle 4 de eieren. Rol de eierpannenkoeken op en giet de saus er over.

Pikante couscous salade

Deze couscous salade is makkelijk te maken en snel klaar. In 10 minuten zet je deze voedzame maaltijd met weinig calorieën op tafel.

Ingrediënten:

300 gram couscous of bulgur
groentebouillon
2 courgettes, in plakjes gesneden
1 tl olijfolie
100 gram feta, verkruimeld
20 gram peterselie, fijn gehakt
sap van 1 citroen

Bereiding:

Kook de couscous of bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in groentebouillon. Hussel de plakjes courgette in de olie en breng ze op smaak met wat peper en zout en verwarm een grill of grillpan. Leg de plakjes op de grill en bak je ca. 2 minuten. Dan omdraaien en nog eens 2 minuten bakken, zodat ze aan beide kantengoudbruin zijn. Doe de gekookte couscous of bulgur en de courgette samen in een grote saladekom en voeg de overige ingrediënten toe, roer het geheel goed door en je salade is klaar.

Roerbak kip met broccoli en bruine rijst

Dit gerecht met kipfilet is niet alleen heel mager en vol gezonde voedingsstoffen, maar ook nog eens snel bereid. In plaats van bruine rijst zou je ook volkoren- of zilvervliesrijst kunnen kiezen.

Ingrediënten:

200g broccoli roosjes
1 kipfilet (ca. 180 gram), in blokjes gesneden
15g gember, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 rode uit, gesnipperd
1 gegrilde rode peper (uit pot), gesneden
2 tl olijfolie
1 tl milde currypoeder
1 tl sojasaus, met minder zout
1 tl honing
250g gekookte bruine rijst

Bereiding:

Voeg kokend water aan de broccoli toe en laat deze dan 4 minuten koken. Verhit olijfolie in een wok of grote pan en bak hierin de knoflook en gember aan. Voeg de chili poeder toe en roer het geheel goed door. Roerbak de kip hier in, tot dat deze gaar is. Giet de broccoli af en bewaar het kookvocht. Doe de uitgelekte broccoli in de wok en roer het geheel goed door. Voeg dan de sojasaus, peper en honing toe, samen met 4 tl kookvocht van de broccoli. Roerbak het geheel nog even en serveer dan samen met de rijst.